Informatii utile

       Ghid de montaj piatra sau caramida aparenta flexibila DELAP:
       Pasul 1. Pregatirea suprafetei: Suprafata trebuie sa fie uscata si sa aiba rugozitate (sa nu fie perfect lisa sau lucioasa). Cu o gletiera zimtata se aplica pe perete adeziv DELFIX sau orice adeziv de gresie si faianta flexibil la exterior, rezistent la inghet, in strat de 3 mm. Suprafata pregatita cu adeziv nu trebuie sa fie mare in vederea eliminarii posibilitatii de intarire a adezivului inainte de montajul placilor flexibile.
       Pasul 2. Se aplica peste adeziv placile flexibile DELAP. Este foarte important ca intreaga suprafata a placii sa vina in contact cu adezivul. Aplicarea se va face incepind dintr-un colt, iar la caramida aparenta flexibila mozaicata DELAP se va tine seama de orizontalitetea, verticalitatea si paralelismul placilor. Placa flexibila DELAP se apasa in masa de adeziv, astfel incit excesul de adeziv sa formeze un guler in jurul placii. Cind aplicarea placilor flexibile DELAP se face pe muchii, colturi sau pe suprafete curbe, placile vor fii indoite prin incalzire cu aer cald (un simplu uscator de par este suficient).
Dupa montarea catorva placi, rosturile se creaza cu o pensula cu parul foarte des si umeda, cu ajutorul excesului de adeziv de placi ceramice ce apare in jurul placii. Rosturile se pot crea de 8-10 mm, functie de dorinta beneficiarului. Pentru a asigura calitatea montajului, adezivul din rosturi va acoperi intreaga margine a Placilor flexibile DELAP, pina la folia de hirtie de protectie a acestora.
       Pasul 3. Dupa uscarea adezivului(circa 24 ore) se indeparteaza folia de protectie aplicata tehnologic pe suprafata Placilor flexibile DELAP. In primele 8 ore montajul se protejeaza de actiunea apei si a ploii.
Culoarea rosturilor este data de culoarea adezivului folosit pentru montaj. Culoarea acestui rost poate fi schimbata, prin vopsirea acestora cu o vopsea lavabila de exterior de culoarea dorita, inainte de inlaturarea foliei de protectie.       Ghid de montaj adeziv flexibil DELFIX:
       Pasul 1. Pregatirea suportului: Suportul trebuie sa fie perfect uscat, rezistent, fara urme de uleiuri sau grasimi si perfect curat. Partile exfoliate, uleioase, desprinse partial vor fi indepartate in totalitate. Suprafetele din zona umeda sau cele cu continut de gips vor fi tratate in prealabil cu primer acrilic. Se verifica rezistenta suportului de gips. Suporturile din ceramica veche sau vopsitoriile vechi vor fi foarte bine curatate
       Pasul 2: Aplicarea adezivului: Adezivul se aplica pe suport cu o gletiara zimtata. Pentru lucrarile din exterior se recomanda aplicarea adezivului pe ambele suprafete,adica si pe suport si si pe materialul de lipit. Timpul de lucru al adezivului este de aproximativ 30 de minute in conditii normale de temperatura si umiditate. Se verifica cu degetul formarea filmului pe adeziv. Placile de lipit se 'imping' in patul de adeziv si se aranjeaza in pozitia dorita astfel incit sa se asigure contactul pe intreaga suprafata. In cazul lucrarilor in exterior, lucrarea va fi ferita timp de 7 zile de ploi si inghet. Acelasi adeziv, diluat cu putina apa se poate folosi pentru rostuire.
       Pasul 3: Curatirea ustensilelor de lucru: Se face imediat dupa terminarea lucrului cu apa din belsug, altfel va fi nevoie de curatirea mecanica.       Ghid de montaj tencuiala nobila structurata Delap
       Pasul 1. Pregatirea suportului: Se curata suprafata de murdarie si praf si se verifica ca tencuiala suport sa fie uscata(cel putin 3 saptamini de la aplicare). In cazul tencuielilor vechi, zonele reparate sa fie de asemenea uscate. In cazul zugravelilor existente din huma, aceasta se inlatura complet in prealabil, prin spalare sau razuire iar zonele deteriorate se repara cu ipsos. Zugravelile existente din var se inlatura prin razuire cu peria sau spaclul iar zonele deteriorate se repara cu ipsos. Vopsitoria de dispersie existenta, rezistenta la uzura si frecare se curata bine de mizerie si parf. Tapetul vechi se inlatura complet si zonele deteriorate se repara. Suporturile minerale atacate de ciuperci se curata, se trateaza cu materiale adecvate, recomandate de specialisti iar reparatiile se fac cu materiale fara ipsos in compozitie. Sistemele termoizolante de fatada se curata de depunerile de praf si murdarie. Dupa efecuarea corecturilor, suprafata este tratata cu amorsa pentru tencuiala decorativa DELAP, cu ajutorul unei bidinele sau pensule, (aproximativ 200 gr/mp). Timpul de uscare al amorsei variaza intre 4 si 24 ore, in functie de umiditatea mediului ambiant. Amorsajul are rolul de a uniformiza capacitatea de absorbtie si aderenta.
       Pasul 2. Pregatirea produsului: se omogenizeaza perfect produsul in ambalajul lui cu o masina de amestecare (malaxor inoxidabil).
       Pasul 3. Aplicarea: nu se amesteca cu alte produse! Tencuiala decorativa-structurata DELAP se aplica la grosimea peliculei, nediluata, cu o getiera de inox si se structureaza prin driscuire cu drisca din material plastic, neteda. Se recomanda aplicarea pe un peret intreg pentru a se evita eventualele diferente de nuanta. Tencuiala decorativa DELAP la 1 ora de la aplicare, in conditii de temperatura de 20 Grade Celsius si umiditate relativa a mediului ambiant de 65% este uscata superficial si dupa 2-3 zile, este uscata in masa. Dupa 24 ore, tencuiala este suficient de rezistenta pentru a nu fi degradata de o ploaie torentiala. Se aplica in plaja de temperatura +5 + 25 Grade Celsius, la o umiditate maxima de 65%. Nu se lucreaza in bataia Soarelui, in ploaie si vint!
       Ghid de montaj hidroizolatie acrilica DELSTOP.
      Pasul 1: Pregatirea suprafetei: se curata suportul de praf si se verifica sa fie uscata (cel putin 3 saptamani de la turnarea suportului). In cazul reparatiilor,zonele respective sa fie deasemenea uscate.
Suporturile minerale atacate de ciuperci se curata se trateaza cu materiale adecvate, recomandate de specialisti .
       Pasul 2: Pregatirea produsului: se omogenizeaza perfect produsul, in ambalajul lui original, cu o masina de ametecare (malaxor inoxidabil).
      Pasul 3: Aplicarea: Nu se amesteca cu alte produse! Se aplica cu pensula sau trafaletul. Rola trafaletului trebuie sa fie executata din fire sintetice sau naturale, de lungime de 13-20 mm. Rola trebuie sa fie curata si uscata. Se aplica primul strat, intr-o directie ,cu un consum de 0,71 kg/mp; pe acest strat, inainte de uscare, se intinde o plasa din fibra de sticla sau polipropilena care se amprenteaza cu rola (sau pensula) in masa de hidroizolatie. Timpul de uscare al primului strat este de 24 ore. Stratul al doilea se aplica in directie perpendiculara pe primul strat,cu un consum mediu de 0,61 kg /mp. Timpul de uscare al celui de al doilea strat este de 24 ore. Dupa acest interval de timp se poate incepe acoperirea hidroizolatiei cu gresie, faianta, dale, etc..
Hidroizolatia “DELSTOP”,nu se dilueaza pentru nici unul din straturi!
Temperatura de lucru va fii intre +5 si +40 grade Celsius.